5 tips om geld te besparen op je bruiloft

by admin
5 tips om geld te besparen op je bruiloft

Trouwen, kost zoals velen wel weten, een hoop geld. Alleen de trouwjurk en trouwauto kunnen zo al een paar duizend euro kosten. De grote bedragen die bij een bruiloft komen kijken, kan voor wat stress zorgen bij het stel. Maar, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om geld te besparen. Dat klinkt niet zo verkeerd, toch? 

Plannen

Het klinkt vrijwel logisch, het plannen van je bruiloft. Maar dit is zeker handig, voor wanneer jij wat geld wilt besparen. Zo voorkom je een hele hoop stress op het einde. Begin op tijd met het plannen. Zo heb je rustig de tijd om alles te kunnen organiseren. 

 

Zo heb je de tijd voor:

  • Het vergelijken van prijzen
  • Het sparen van meer geld
  • Leuke deals vinden voor bijvoorbeeld de taart, decoratie en bloemen

Vervoer

Het huren van bijvoorbeeld een limousine of een ouderwetse trouwauto, kan een hoop geld kosten. Maar, misschien ken jij wel iemand met een bijzondere auto. Ga hier eens goed over nadenken en misschien komt je wat te boven. Ook op deze manier weet jij een hoop geld te besparen. Zo hoeft je alleen nog maar aan de decoratie, bloemen en linten te denken.

Kleine gastenlijst

De gastenlijst, kijk hier goed naar voordat je de kaarten al verstuurd. De gasten, zijn in principe namelijk de grootste uitgaven. Denk hierbij aan: eten en drinken. Hoe meer gasten, hoe meer geld je uitgeeft. Ga eens goed nadenken over wie je allemaal wilt uitnodigen en wie je echt niet kan missen. Voel je ook niet verplicht om iedereen uit te nodigen, het is tenslotte jullie bruiloft!

Uitnodigingen

Het laten maken en versturen van uitnodigingen kan wederom een hoop geld kosten. Maar waarom maak je deze uitnodigingen niet zelf? Het is origineel en een stuk persoonlijker. En uiteraard, bespaar je hiermee een hoop geld. Het internet staat vol met leuke voorbeelden van soorten uitnodigingen. Een tip van ons: neem eens een kijkje op het welbekende Pinterest. Hier staan talloze inspiratiebronnen op.

Gerecyclede decoraties

Geld besparen en milieuvriendelijk/ bewust bezig zijn. Twee vliegen in één klap! En niet te vergeten, heel originele decoratie. Denk hierbij aan het hergebruiken van bijvoorbeeld, potten en glazen. Met dit soort voorwerpen kan je mooie decoraties maken. Vraag bijvoorbeeld wat vrienden en familie. Zo maak je er met elkaar een leuke dag van en het gaat ook een stuk sneller dan alleen. 

 

You may also like

Leave a Comment