Een geschikt overhemd vinden doe je zo

by admin
Een geschikt overhemd vinden doe je zo

Een goed overhemd mag vandaag de dag natuurlijk niet meer ontbreken in de garderobe van een man. Los van het feit of ze er regelmatig één dragen voor het werk, zijn er altijd enkele gelegenheden per jaar, waarbij het gewenst is een net overhemd te dragen. Je kunt er daarom maar beter standaard één of twee in de kast hebben hangen, zodat je zeker weet dat je er altijd netjes bij loopt. Zo kun je een overhemd namelijk prima dragen in combinatie met een nette jeans en casual schoenen. Maar hoe vind je nu een geschikt overhemd?

De juiste pasvorm

Kies je voor een overhemd van Casa Moda, dan ben je verzekerd van de juiste kwaliteit. Toch is er naast kwaliteit nog een ander belangrijk aspect waar je rekening mee dient te houden en dat is de pasvorm van een overhemd. Zo kun je kiezen uit een slimfit, getailleerd of recht model overhemd. De uiteindelijke keuze is vooral afhankelijk van je lichaamsbouw en ook de setting waarin een bepaald overhemd gedragen wordt. Betreft het een zakelijk overhemd, dan is een enigszins getailleerd model gewenst.

Boord

Draag je een stropdas of strik, dan kies je een ander model boord, dan wanneer je deze niet draagt. Ook zijn er een aantal andere factoren die van invloed zijn op de uiteindelijk te kiezen boord. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een boord met weggesneden punten of voor een lagere boord met kortere punten. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door onder andere de kaaklijn, lengte van de nek en ook hoe breed je gezicht is. Je zult zien dat wanneer je hier goed op let, het effect enorm kan zijn en het je een totaal andere look geeft.

Een geschikt overhemd vinden doe je zo

Kleur

Uiteraard is de kleur van een overhemd bepalend voor hoe je er uiteindelijk uit ziet. Ook dit is afhankelijk van onder andere de setting waarin een overhemd wordt gedragen. Ga je voor safe, dan kies je voor een wit overhemd van Hemd voor Hem. Wit kan namelijk bij allerlei verschillende gelegenheden gedragen worden. Vooral zakelijk gezien doet wit het altijd goed. Heb je toch het gevoel dat je wit net iets te saai vindt en wil je wat meer kleur aan je outfit toevoegen, doe dit dan wel subtiel. Het is namelijk niet de bedoeling dat je met een rood overhemd een zakelijke bespreking in gaat. Uiteraard kan dit, maar heel gepast is het niet. Kies dan bijvoorbeeld voor een lichtblauw overhemd of breng accenten aan door middel van een stropdas of geen je andere kledingstukken wat meer kleur.

You may also like

Leave a Comment