Terug naar grootmoeders tijd met schepsnoep

by admin
Terug naar grootmoeders tijd met schepsnoep

Snoep is voor jong en oud. Iedereen kan zich nog wel herinneren dat je als klein kind in een winkel wel eens een zakje met snoep mocht vullen. Nederland kent een rijke historie op het gebied van snoep, want vroeger was het natuurlijk allemaal anders. Oude snoepwinkeltjes verkochten snoepjes van Hollandse bodem en vulden grote glazen potten met snoep. Wil je weten wat nu echt de oud-Hollandse snoepjes zijn? Lees dan vooral verder!

Smelt op de tong: Kaneelstokken

Echt oud-Hollands snoep dat je nog wel eens tegenkomt zijn bijvoorbeeld kaneelstokken. Kaneelstokken bestaan uit suiker, glucosestroop, bruine basterdsuiker en natuurlijk heel veel kaneel. Naast kaneelstokken heb je ook varianten met andere smaken. Zo vond je in de snoepwinkel vroeger ook wijnstokken, die iets meer naar aardbei smaakten.

Een gouden oude: Boterbabbelaars

Heb je die mooie harde snoepjes met een honingraatvorm wel eens gezien? Dat zijn nu echte Hollandse boterbabbelaars. Ze worden ook wel eens Zeeuwse babbelaars genoemd, wat je natuurlijk meteen iets verteld over de oorsprong. Dit snoepje smaakt naar suiker met een klein beetje zout en is een Zeeuws streekproduct.

Suikerzoet: Kandijstokken

Als je wel eens in een oud-Hollands winkeltje bent geweest dan ken je ze wel: de kandijstokken! Dit mooie stokje met heerlijk suikersnoep is eigenlijk al op de Hollandse markt sinds suiker een product werd. Een kandijstokje bestond uit ruwe bietsuiker of rietsuiker en zag er eigenlijk uit als een stokje met kristallen erop. Niet zo gek dus dat kandijstokken wel eens aan kinderen werden gegeven; ze zien er natuurlijk prachtig uit. Kandijstokjes heb je in verschillende kleuren: wit en bruin, maar ze komen zelfs in het roze voor. Uiteraard is aan de laatste wel een kleurstof toegevoegd.

Echt hollands schepsnoep

Hollands schepsnoep kun je tegenwoordig zelfs in een kant-en-klare mix kopen. Dat scheelt natuurlijk weer keuzestress. Heb je geen tijd om snoepjes in de winkel te kopen? Schepsnoep bestellen kan gelukkig ook gewoon gemakkelijk online. Zo weet je zeker dat je jouw echte Hollandse snoepjes snel in huis hebt.

You may also like

Leave a Comment