Onmisbare tips bij het uitzoeken van een Samurai zwaard

by admin
Onmisbare tips bij het uitzoeken van een Samurai zwaard

Het kopen van een Samurai zwaard is waarschijnlijk niet iets wat je wekelijks doet. Mits je natuurlijk een handelaar bent. Op het moment dat je voor het eerst op zoek gaat naar zo’n zwaard, zal je al snel tot de conclusie komen dat het aanbod gigantisch is. Des te belangrijker dus dat je weet waar je nu eigenlijk op moet letten. De meeste zwaarden mogen er dan wel prachtig uitzien, maar of ze ook voldoen aan de door jou gestelde eisen, dat is vaak een heel ander verhaal. Speciaal daarom hebben we een aantal praktische tips voor je, die je kunnen helpen bij het uitzoeken van een geschikt Samurai zwaard

Waar ga je het Samurai zwaard voor gebruiken?

Wil je een Samurai zwaard kopen, dan is het wel handig te weten waar je het zwaard uiteindelijk voor wilt gaan gebruiken. Waar de één het zwaard gebruikt om aan de muur te hangen, puur te decoratie, kiest de ander ervoor om het zwaard ook daadwerkelijk te gaan gebruiken. Dit zal doorgaans niet in gevechten zijn met andere personen, maar wel voor verschillende hak- en snijoefeningen. Je kunt je dus wel voorstellen, wanneer jij je tot deze laatste groep benoemd, er andere eisen gelden, dan wanneer het zwaard puur decoratief is.

Check de echtheid van het zwaard

Gezien de enorme populariteit van deze zwaarden, zijn er ook een hele hoop replica’s om het netjes te verwoorden op de markt. Het is daarom dus ook belangrijk dat je weet waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een Katana, zoals deze zwaarden ook wel worden genoemd. Ondanks het feit dat je er misschien zelf niet zo heel veel verstand van hebt, kun je aan de hand van enkele eenvoudige dingen zien om het zwaard echt of nep is. Zo heeft een nep zwaard vaak een handvat met stof eromheen gewikkeld, gemaakt van kunststof. Bij een echt zwaard is dit namelijk gemaakt van roggenhuid.

Onmisbare tips bij het uitzoeken van een Samurai zwaard

Kijk niet alleen naar de prijs

Goedkoop is duurkoop. Dat geldt dus ook voor de aanschaf van een Samurai zwaard. Zo kan een echt zwaard honderden en soms tot wel duizenden euro’s kosten. Dus heb jij een prachtig zwaard gezien, die 49,95 kost? Dan is het verstandig om extra kritisch te zijn en niet direct op basis van de prijs je keuze te maken. Mocht het je alleen gaan om het decoratieve gedeelte en hecht je er weinig tot geen waarde aan of het zwaar echt of nep is, dan kun je natuurlijk prima voor de goedkopere variant gaan.

You may also like

Leave a Comment