Voor het eerst naar school? Deze tips zorgen voor een fijne start!

by admin
Voor het eerst naar school? Deze tips zorgen voor een fijne start!

Het voelt waarschijnlijk als de dag van gister dat je kindje nog veilig in je armen lag. Nu is het zover, jouw kindje gaat voor het eerst naar school en je moet hem of haar toch een beetje los laten. Dit is niet alleen voor jou een spannende periode, maar ook zeker voor je kindje. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om deze periode zo soepel mogelijk te laten lopen. In deze blog geven we je een aantal tips!

Lees en praat over naar school gaan

Als je kindje voor het eerst naar school gaat is het goed om hem of haar daar een beetje op voor te bereiden. Zo weet hij of zij wat ze kunnen verwachten en wordt het wat minder spannend. Dat voorbereiden kun je doen door er over te praten, maar je kunt er ook voor kiezen om een klein cadeautje te geven in de vorm van een boekje. In boeken rondom het naar school gaan thema wordt vaak besproken hoe een dag in de kleuterklas eruit ziet. Door samen te lezen en er een gezellig momentje van te maken creëer je een goede associatie met school en dat is precies wat jouw kindje nodig heeft. Door de boekjes te lezen raakt jouw kindje vast gewend aan en vertrouwd met school.

Ga samen op zoek naar leuke schoolspullen

Een andere goede tip is samen op jacht gaan naar leuke school spulletjes. Doe dit ook al ruim van te voren en laat je kindje wachten met het gebruiken van de spulletjes tot de grote dag daar is. Door je kindje zijn of haar eigen spulletjes uit te laten zoeken, maar nog niet te laten gebruiken zorg je ervoor dat hij of zij er naar uitkijkt om die spullen te gaan gebruiken. Ga samen op zoek naar een toffe rugzak, een mooie beker en een coole broodtrommel!

Ga vast verkennen bij de school

Jouw kindje is tot nu toe waarschijnlijk voornamelijk thuis, bij opa en oma of op het kinderdagverblijf geweest. Dat zijn plekken waar je kindje vertrouwd mee is, maar het is belangrijk dat je kindje kennis gaat maken met nieuwe plekken. Het kan een leuk uitstapje zijn om samen met je kindje een aantal keer naar de school te fietsen of te wandelen. Als je daar bent tijdens de vakantie kun je misschien vast met je kindje op het schoolplein spelen. Als het geen vakantie is kun je voor de school even stil staan en uitleggen wat het is en dat jouw kindje daar binnenkort ook nieuwe vriendjes gaat maken. Zie het vast als een soort wenmoment, kinderen vinden dingen vaak minder eng als ze het al een keer eerder hebben gezien of gedaan.

You may also like

Leave a Comment