Dit zijn de kenmerken van een Main Coon kat

by admin
Dit zijn de kenmerken van een Main Coon kat

Je hebt ze vast wel eens gezien, deze prachtige langharige katten, die eruit zien alsof ze zo uit een sprookje komen lopen. We hebben het dan natuurlijk over de Main Coon. Deze prachtige katten staan vooral bekend om hun enorme aanpassingsvermogen. Dit houdt in dat ze prima op een flat ergens 3-hoog achter kunnen wonen, maar ook prima kunnen leven in een prachtige groot huis met grote tuin, waarbij ze dus ook alle vrijheid hebben om naar buiten te kunnen gaan. Daarbij kan de Main Coon ook heel goed overweg met andere katten en zelfs ook met honden. Dus wil jij weten welke kenmerken dit prachtige kattenras nog meer heeft? Lees dan snel verder

Ze hebben een goed humeur

Katten kunnen nog wel eens bekend staan om het feit dat ze niet altijd even vriendelijk zijn. Daar hoef je bij de Main Coon absoluut niet bang voor te zijn. Dus sta je op het punt een kat in huis te nemen, dan is een Main Coon kitten kopen een absolute aanrader. Deze katten zijn namelijk het grootste deel van de tijd ontzettend vriendelijk en hebben de meest rare, bijzondere, maar wel leuke fratsen. Zo is het met deze kat altijd feest en hoef je nooit bang te zijn dat je je verveeld.

Zacht en toegankelijk

Waar je op het eerste oog zult denken dat deze prachtige katten wild en druk zijn, is dit absoluut niet het geval. Deze katten zijn namelijk dol op aandacht van mensen, maar zullen deze aandacht nooit zelf opeisen. Het leuke aan deze katten, is dat ze ook op oudere leeftijd ontzettend actief en ook speels blijven. Wel is het zo dat de Main Coon ook dol is op slapen en dus ook met gemak de nodige uurtjes de ogen gesloten kan houden. Wel is het aan te raden, om de kat flink uit te dagen. Gezien het echte klimmers zijn, is een flinke krabpaal in je huis geen overbodige luxe.

Dit zijn de kenmerken van een Main Coon kat

Slim en willen alles weten

Niet alleen de Main Coons van Limon Coons zijn ontzettend intelligent en willen alles weten, ook de andere Main Coons zijn dat! Ze staan er namelijk om bekend dat ze erg nieuwsgierig zijn en dus ook graag nieuwe dingen leren. Dit maakt het daarom ook zo ontzettend leuk om ze iedere keer iets nieuws te leren. Zo kun je van het eten een spelletje maken en zijn er tal van andere dingen die jij kunt doen om de hersenen van jouw Main Coon nog meer te triggeren.

You may also like

Leave a Comment