Hoe moet ik me kleden met kerst?

by admin
kerst

De feestdagen zijn in aantocht: dagen vol gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. Kerst wordt door iedereen anders gevierd. Sommigen zitten met z’n allen om de gourmet en houden het daarbij, anderen halen het meeste plezier uit de cadeaus onder de kerstboom. Per situatie zal niet alleen de sfeer verschillen, maar ook de dresscode. Weet jij al hoe je je kleedt tijdens kerst?

Dresscode: chique

Voor sommige mensen wordt kerst zo fancy mogelijk gevierd. Familie die je lange tijd niet hebt gezien, zie je hier weer, wat betekent dat je zo goed mogelijk voor de dag wil komen. De dresscode heeft hier alles mee te maken: jij zult willen verschijnen in een net pak, met een stropdas of een strikje. Helaas is het lastig om hieruit kerst naar voren te laten komen, maar je zorgt er wel voor dat je niet op negatieve wijze op zal vallen en dat je er simpelweg goed uit zal zien.

Dresscode: formeel

Vindt jouw familie het dragen van een pak net wat overdreven, dan ontstaat er meer ruimte om jouw identiteit te laten zien tijdens kerst. Nog steeds moet jij je wel netjes kleden, maar op een net wat andere manier. Zo is een pantalon met een nette trui al voldoende. Het lijkt alsof je hierdoor alsnog niets kerstelijks kan doen, maar dat is niet waar: door te spelen met details, straal jij kerst uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een speldje, of aan een paar leuke kerstsokken.

Dresscode: informeel

Eigenlijk bestaat een informele dresscode: je spreekt hiermee namelijk eigenlijk af dat er geen dresscode is. Alle ruimte om zo gek te doen als jijzelf wil dus! Wat is nou een betere manier dan kerst te vieren dan door een foute kersttrui heren te dragen? Deze truien zijn in veel verschillende soorten beschikbaar, maar beschikken allemaal over een gekke print waar je alleen tijdens kerst mee wegkomt. Zo geven sommige truien licht, staan anderen vol met rendieren en zijn ze eigenlijk allemaal voorzien van kerstachtige kleurencombinaties, die gedurende andere periodes van het jaar niet gedragen kunnen worden.

Merry Christmas!

Het maakt niet uit welke dresscode jij en je familie afspreken, hou altijd in je achterhoofd dat het samenzijn het belangrijkste van kerst is. Fijne feestdagen! 

You may also like

Leave a Comment