Gezellige uitjes in het weekend

by admin

In het weekend heb je vaak even tijd voor elkaar, uitslapen, lekker samen ontbijten en de rest van de dag kun je zelf invullen. Soms een dagje thuis kan ook lekker zijn, op de bank, serie erbij, lekker verse broodjes en dan kom je de dag ook wel door. Maar het is ook leuk om een dagje weg te plannen, overleg dan met alle gezinsleden wat het gaat worden en geniet er vooral van. Hieronder hebben we een paar leuke weekend tips voor je.  

Dagje naar de dierentuin

Dieren kijken, wie houdt daar nou niet van? In ons land zien we geen olifanten en giraffen, maar in de dierentuin wel. Daarom kan een safaritocht in de dierentuin ook een optie zijn, dan word je met een jeep door de savanne gereden en dan kun je deze mooie grote dieren toch van heel dichtbij bewonderen. 

 

Autospeurtocht

In het weekend is het leuk om samen wat te doen. Als je graag weg wil, ook wanneer het regent, kunnen de autospeurtochten een leuk idee zijn. Je volgt een route vanaf een bepaalde plaats en je kunt eraan deelnemen met zoveel mensen als je maar wil. Let op de mooie bezienswaardigheden, borden en objecten zodat je alle opdrachten uit kunt voeren. Lekker ontspannen en leren tegelijk, erg leuk om met kinderen te doen.  Verjaardag in de familie? De HeelHollandSpeurt cadeaubon cadeau doen is ook een leuk idee! Zodat ze deze kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een autospeurtocht.

Pretpark bezoeken

Kinderen zijn vaak dol op een pretpark, als je zin hebt om samen een dagje weg te gaan en adrenaline op te zoeken, dan is dit een goede keuze. Bekijk dan vooraf even welk pretpark voor alle kinderen leuk en geschikt is. Vaak is online kaartjes kopen ook een goed idee, want zo kun je ook nog geld besparen. 

Wandelen in de natuur

Doordeweeks te weinig tijd om naar buiten te gaan? Dit kun je in het weekend dan inhalen. Lekker samen naar de bossen, naar de heide, een route volgen of zomaar wat ronddwalen. Neem wat eten en drinken mee voor onderweg zodat je lekker kunt picknicken. Als je in je eigen regio de natuur al goed kent, dan kun je ook wat verderop kijken wat daar te ontdekken valt. Dit is voor jong en oud altijd een leerzame en mooie ervaring. 

You may also like

Leave a Comment