Schrijven om te onthouden

by admin
Schrijven om te onthouden

Het is soms best lastig om alles wat er speelt in je leven bij te houden. Je maakt zoveel verschillende afspraken. Het is dan wel heel fijn wanneer je daar wat hulpmiddelen bij kunt gebruiken. Zo is het gebruik van middelen om afspraken beter te onthouden bijvoorbeeld wel aan te raden. In dat opzicht is het gebruiken van een agenda 21 bijvoorbeeld heel slim. Al je afspraken kunnen daar gemakkelijk in worden gezet. Zo weet je zeker dat er nooit meer iets hoeft mis te lopen. Je hebt immers altijd alles bij je. Dat maakt het wel zo gemakkelijk. Bovendien zijn er meer opties voor jou.\

Andere soorten notities maken

Het is belangrijk om meer te noteren dan alleen de afspraken die je maakt. Je hebt ook de hele dag allerlei ideeën. Het overgrote deel van die ideeën vergeet je weer. Dit is jammer wat er zitten vaak ook hele goede plannen tussen waar je dan dus niets mee doet. Het is daarom slim om bijvoorbeeld ook altijd een A4 notitieboek bij je te dragen. Daarin kan je andere soorten zaken die in je leven spelen noteren. Komt er iets in je op? Maak er dan een notitie van. Mogelijk kan je er op een later moment heel veel voordeel van hebben. Dat is ook belangrijk

Een boek om in te schetsen

Sommige ideeën komen niet in de vorm van woorden. Je ziet dan juist een beeld voor je. Het is dan juist ook fijn wanneer je dat op een goede manier kunt uitwerken. Dat doe je eigenlijk op dezelfde manier als met notities. Alleen gebruik je er dan een ander boek voor. Hiervoor is namelijk het schetsboek A4 het meest geschikt. Het is mooi van formaat om er goede schetsen in te maken. Heb je dan dus een idee? Dan kan je dat direct in de basis uitwerken. Ook dit hoef je dus niet meer te vergeten, net zoals bij de notities het geval is.

Werken met de aantekeningen

Of je ze nu opschrijft of schetst, het is natuurlijk wel belangrijk dat je er uiteindelijk ook iets mee doet. Je maakt de aantekeningen juist om ze niet te vergeten. Het is dus zaak om er een gewoonte van te maken dat je de aantekeningen op een later moment ook uitwerkt. In dat opzicht is het goed om jezelf aan te leren om op vaste momenten eens terug te bladeren en aan de slag te gaan met alles wat je hebt genoteerd in de voorgaande dagen. Zo kan je echt iets doen met de ideeën die in de schetsen en de notities zijn terug te vinden.

De voordelen van goede notities

Het is belangrijk om de voordelen in te zien van het maken van notities en aantekeningen. In de eerste plaats is het dus zo dat je op die manier kan zorgen dat je nooit meer iets hoeft te vergeten. Dat betekent dat je je afspraken nakomt en dat je als betrouwbaar overkomt. Het betekent ook dat je veel meer met de plannen die je op dagelijkse basis maakt kan doen. Het is maar al te vaak zo dat je een goed idee hebt op een verkeerd moment. Daar kan je dan niks mee. Al die ideeën gaan vanaf nu dus niet meer verloren voor jou.

You may also like

Leave a Comment