Een origineel kinderfeestje

by admin
Kinderfeestje

Vier een origineel kinderfeestje thuis. Het heeft zoveel voordelen: het is namelijk een stuk goedkoper dan met een groep kinderen naar een pretpark gaan bijvoorbeeld, je hebt geen ouders nodig die de kinderen mee moeten wegbrengen, je hebt geen mensen nodig om de groep kinderen bij elkaar te houden. Een kinderfeestje thuis is heel gezellig. Je dient dit wel goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de kinderen zich niet gaan vervelen, want daar ontstaan problemen door. Heb je iemand die je kan helpen, een paar extra handen zijn welkom. Instrueer jouw jarige Job wat de bedoeling is van het kinderfeest, zodat deze zich niet voor de tv nestelt of de PlayStation tevoorschijn haalt. Voorkom dat de aandacht daar naartoe zal gaan.

Mogelijkheden kinderfeestje 

Je kunt thuis een heel leuk origineel kinderfeestje geven. Kies een thema, als je kind oud genoeg is kies je samen. Gaat de voorkeur uit naar een knutselmiddag, een verkleedmiddag, een karaoke middag, een kook- of bakmiddag, een spelletjesmiddag binnen of buiten enz. Je bent afhankelijk van het weer als je iets voorbereidt voor buiten, zorg altijd voor een alternatief programma of een overkapping/tent, zodat het feest ondanks slecht weer gewoon door kan gaan. Weet welke kinderen er op het feestje komen en of zij een allergie hebben. Het is belangrijk dat het feest is voor alle kinderen geen een kind uitgezonderd! 

Voorbereiding kinderfeest

Een origineel kinderfeest thuis heeft een goede voorbereiding nodig om te kunnen slagen. Heb je gekozen voor een knutselmiddag, zorg dan dat er genoeg materiaal voor handen is. Je kunt tussendoor niet even naar de winkel en je wilt geen enkel kind teleurstellen, toch? Let goed op de leeftijd van de feestvierders en pas daar het knutselwerkje op aan, zodat elk kind resultaat heeft en iets mee naar huis kan nemen. Kinderen hoeven niet de hele middag te snoepen, maar wat lekkers tussendoor hoort toch echt bij een kinderfeest. Naast wat snoep kun je een blokje kaas, een snoeptomaatje, een druif enz. trakteren. Je kunt er ook voor kiezen dat kinderen zelf een prikker maken van de dingen die ze lusten, zo hoef je niets weg te gooien. Maak een kan ranja en laat de kinderen zelf een wafel versieren met aardbeien en ijs of slagroom. Haal de boodschappen in huis en laat de kinderen de rest zelf doen. De meeste kinderen zullen dit erg leuk vinden. Ook het bakken en versieren van cupcakes zal in de smaak vallen. Kies voor een origineel kinderfeestje thuis iets waarvan jij denkt dat het zeker gaat lukken gezien de leeftijden van de bezoekers. Houd er rekening mee dat er altijd kinderen in het groepje zullen zijn die niet meedoen of eerder klaar zullen zijn dan de anderen. Leg voor deze feestvierders een kleurplaat klaar met kleurtjes. Een origineel kinderfeestje thuis is voor jouw jarige Job een belangrijke dag. Zet hem of haar in het zonnetje!

You may also like

Leave a Comment