Thuis door Corona? Zo maak je het thuis leuk in quarantaine

by admin
Moeder en dochter met mondkapje

Thuis zitten in quarantaine is voor niemand een pretje, of je nu alleen bent of met familie. Toch lijkt het erop dat het nog even gaat duren. Ons advies is om er het beste van te maken en het je thuis zo aangenaam als mogelijk te maken. Dat kan op heel veel verschillende manieren. In dit artikel staan een aantal fijne tips en weetjes gepresenteerd die ervoor zorgen dat het thuis allemaal nog prettiger wordt om te leven. Hopelijk wordt het thuis niet té fijn. Anders ga je ook de deur niet meer uit als de corona voorbij is. 

#1 Haal buiten naar binnen (en vice versa) 

Helaas zijn alle stranden, kroegen en restaurants gesloten. Een festival bezoeken of op vakantie gaan zit er voorlopig ook niet in deze zomer. Gelukkig kun je thuis ook je eigen zomerse paradijsje maken. Je kan aan de slag met een serre, veranda of een buitenbar. Je kan dit laten doen door een handige vriend of kennis, maar je kan ook zelf aan de slag als je handig bent. Ook weer mooi om de tijd te doden. Geef een grappige naam aan je eigen buitenparadijs. Wat dacht je van de Balkon-landen of Tuinzania? 

#2 Doe de vergeten klusjes

Deze tijden zijn ook ideaal voor klusjes die vaak blijven liggen. Wat dacht je van die lade, schuur of vliering met oude rommel? Of verkoop je oude kleren via Marktplaats of Vinted. Zo kun je in de crisis nog een leuk extra zakcentje verdienen. Je kan bijvoorbeeld ook wat meubels verschuiven om je huis een nieuwe look te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je hebt als het goed is nu toch meer tijd over. 

#3 Zorg voor waardevol contact 

Het is natuurlijk heel verleidelijk om Netflix uit te spelen, maar het is nog veel leuker om contact te maken met je gezinsleden. Trek de ouderwetse bordspelletjes uit de kast, maak wat hapjes, pak een wijntje en ga lekker met elkaar om de tafel. Gezelligheid zorgt zo ook voor echt contact. 

Wat doe je dan met de mensen die je niet in levende lijve kan zien? Blijf videobellen, appen en online spelletjes met elkaar spelen. Vooral voor de singles is dit belangrijk, zodat je niet in een sociaal isolement raakt. Deze tijden zijn al moeilijk genoeg. 

#4 Ga buiten wandelen op gepaste afstand 

Gelukkig is het wel mogelijk om samen buiten te wandelen, mits dat op gepaste afstand is. Zorg ervoor dat je in een gebied wandelt waar je 1,5 meter bij elkaar uit de buurt kan blijven. Dan kun je lekker met elkaar kletsen en je bent ook in beweging in de buitenlucht. Hoe fijn is dat? 

#5 Maak een bucketlist 

Hoe fijn het thuis ook kan zijn, makkelijk is het niet altijd. Velen van ons kijken er vast naar uit om weer uit eten, naar de bios of naar de favoriete kroeg te gaan. Of misschien is je vakantie zelfs geannuleerd? Geef de moed niet op. Maak een bucketlist met dingen die je wil doen na de corona crisis. Dat gaat je vast helpen om positief te blijven. 

You may also like

Leave a Comment