Trends in keukenapparatuur en wat je absoluut niet mag missen

by admin
Keuken met apparatuur

Keukens zijn heel erg trendgevoelig en als je er een mag uitkiezen kan dat een hele grote klus zijn. Wil je dat keukeneiland of houd je het toch bij een rechte keuken? Allemaal keuzes die gemaakt moeten worden en waar vooral jouw budget en de beschikbare ruimte een rol in speelt. Naast hoe de keuken er zelf uit gaat zien, is het ook belangrijk om je goed te verdiepen in de keukenapparatuur. Zo wil de gemiddelde Nederlander een koelkast, oven/magnetron en vaatwasser in de keuken. Maar wat zijn de nieuwe trends en wat is er eigenlijk allemaal nodig? Als je dat wil weten, lees dan vooral mee!

Cooker 

Heel veel mensen hebben het tegenwoordig in hun keuken zitten, een cooker. Dat is een kraan die ook kokend heet water kan leveren in een aantal seconden. Zo hoef je nooit meer te wachten tot het water kookt voordat je je eitje of je pasta kan koken. Ook voor een kopje thee is het ideaal, dat heb je ook binnen no-time. Het kost wel wat, maar het is het zeker waard. Ook het steriliseren van babyflesjes kan daar ook gemakkelijk mee. En nee geen zorgen, je kan er natuurlijk ook nog ijskoud water uit halen. 

Stoomoven

Het stoven van eten in plaats van koken of bakken wordt ook steeds populairder. Zo behouden groentes hun vitamines beter als ze gestoomd worden in plaats van gekookt. Met koken gaan de vitamines namelijk deels in het water zitten. Dat is met stomen niet het geval. Ook kan je gaan voor een combinatie oven, waarbij je een ‘normale’ oven hebt met een stoomstand. Je kan er zelfs voor kiezen om dat ook nog te combineren met een magnetron, net wat jij zelf wil. 

Touchscreen 

Eigenlijk iedereen heeft nu wel een smartphone en kan daar het een en ander mee. Ook in de keuken zie je touchscreen terugkomen, in keukenapparaten maar ook in de kookplaat. In sommige gevallen kunnen de kookplaat en de afzuigkap zelfs met elkaar communiceren. Hoe  meer pitjes jij gebruikt, hoe hoger de afzuiging komt te staan. Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om alles aan te geven via touchscreen in plaats van knopjes. Zo zijn er ook meerdere opties beschikbaar én is het makkelijker schoon te houden! 

Duurzaamheid

De trend is ook dat de apparaten steeds duurzamer worden. Dit kan deels komen doordat ze zichzelf uit kunnen schakelen na een tijdje van inactiviteit, maar dit kan ook komen doordat ze een beter energielabel hebben. De koelkasten van tegenwoordig vragen minder stroom dan de koelkasten van jaren geleden. Allemaal dingen om rekening mee te houden. Hoe zuiniger de koelkast bijvoorbeeld, hoe lager dan ook jouw energierekening. Het mag dan misschien net wat meer kosten in de aanschaf, maar je zal er absoluut veel plezier van beleven.

You may also like

Leave a Comment