Vermijd deze valkuilen op Black Friday 2021

by admin

Black Friday 2021 is net als voorheen een speciale, commerciële dag die is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Black Friday staat bekend als een dag van gekte, een dag waarop winkels allerlei aanbiedingen hebben. Dit maakt Black Friday een leuke, jaarlijks terugkerende dag. Om helemaal van Black Friday te kunnen genieten, wil je natuurlijk wel de juiste koopjes vinden. Ook wil je zorgen dat je niet in de valkuilen trapt. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van zaken waar je op moet letten, zodat je niet met een vervelend gevoel achterblijft aan het einde van de dag.

Pas goed op nepaanbiedingen

Bedrijven hebben nog weleens de neiging om de gekte van Black Friday te misbruiken. Een veel voorkomende truc is het doen alsof de prijs verlaagd is terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. Winkels verhogen dan bijvoorbeeld een aantal weken voor Black Friday de prijs en verrekenen vervolgens een “korting”. De nieuwe Black Friday prijs is dan in feite de originele prijs. Ook zijn er online natuurlijk altijd allerlei oplichters actief. Zij maken ook vaak graag gebruik van de Black Friday chaos door mensen te laten betalen voor nep deals. Deze mensen betalen dan maar krijgen het product nooit geleverd.

Ga na of je echt een goede deal te pakken hebt

Lage prijzen en hoge kortingen kunnen soms het idee wekken dat je te maken hebt met een goede deal, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval is. Ga dan goed na of de prijs echt zo laag is, of dat je misschien wel nog goedkoper uit bent bij een concurrerende partij.

Wees niet naïef

Heb je te maken met een deal die eigenlijk te mooi is om waar te zijn? Ga dan op je gevoel af en koop het product niet. Black Friday is een dag met mooie kortingen, maar ook op Black Friday willen bedrijven winst maken. Deals die te laag lijken zijn vaak nep deals van oplichters. Houd je hoofd erbij op Black Friday. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vervelende situaties. 

You may also like

Leave a Comment