Alle momenten waarop chocolade perfect is

by admin
eten

Chocolade is voor veel mensen een guilty pleasure, maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg momenten en redenen om goed te kunnen praten dat je flink chocolade inslaat en er mogelijk zelf ook wat van opeet. In dit artikel geven wij jou alle redenen die jij kan gebruiken om goed te praten waarom je zoveel chocolade eet.

Lekker eten tijdens de feestdagen

De perfecte tijd om chocolade te eten zijn de feestdagen en alle chocolade bedrijven weten dit. Tegenwoordig heeft elke feestdag wel een vorm van chocolade die erbij past. We kennen natuurlijk allemaal de Valentijns chocolade harten, de chocolade kerstkransjes of de chocolade munten met Sinterklaas. Tegenwoordig zijn er ook met pasen veel chocolade kuikens te vinden en kun je dit zelfs aangrijpen als goed moment om chocolade paasgeschenken in te slaan voor zakelijke contacten. Werkelijk elke feestdag komt met een eigen vorm van chocolade en als je een feestdag tegenkomt die dit niet heeft, dan is dat het ideale moment om zelf iets te maken met gesmolten chocolade, zodat je het zelf in het leven kunt roepen. Vergeet niet dat er twee internationale chocolade dagen zijn. Op 7 juli wordt gevierd dat op die datum in 1550 chocolade voor het eerst gepresenteerd werd in Europa en op 13 september wordt vanuit Amerika, maar daarom dus wereldwijd, gevierd dat in 1857 op die dag de later bekende chocoladeproducent Milton S. Hershey geboren werd.

Verhelp je fysieke klachten

Chocolade lijkt ook te helpen bij fysieke mankementen. Door de enorme hoeveelheid suiker kan het een snelle oppepper geven als je echt niet meer vooruit te branden bent, maar houdt dan wel rekening met de sugarcrash die hierop kan volgen. In pure chocolade zit ook een stof die kan helpen met het stimuleren van spiergroei, dit stofje krijg je ook door te hardlopen, maar dan is chocolade eten toch een stuk gemakkelijker. Daarnaast helpt chocolade met ontspannen door bepaalde stoffen die erin zitten, waardoor het ook helpt bij kramp in de spieren en bij menstruatiepijn. Pas wel op dat de fysieke voordelen die chocolade eten met zich meenemen al snel kunnen worden overgenomen door de negatieve gevolgen van chocolade eten. Zoals altijd draait het altijd om balans en hoe puurder de chocolade die je eet, hoe minder slecht.

Jezelf mentaal versterken

Net zoals de ontspannende werking op je spieren, helpt chocolade ook met mentale ontspanning. Dankzij de endorfinen die worden aangemaakt na het eten van chocolade, voel je je vaak toch wat beter door chocolade eten. Daarnaast hebben endorfinen met het verminderen van stress en adrenaline, waardoor je beter kunt ontspannen. Als je dus veel stress ervaart of je niet meer zo blij voelt, dan kan chocolade een lekkere oppepper geven. Dat chocolade gegeven wordt op Valentijnsdag is ook bedoeld om de fenylethylamine te vergroten, dit stofje krijg je namelijk zowel van het eten van chocolade als van verliefdheid. Een gelukzalig momentje dus als je lekker chocolade eet. Als iemand je dus aanspreekt op hoeveel chocolade je eet, kun je nu voor jezelf opkomen door te wijzen op de voordelen die je nodig hebt op dat moment. Geniet er lekker van en ontspan, want daar is chocolade immers voor.

You may also like

Leave a Comment