Geef je woonkamer een nieuwe look

by admin
Kleurenpalet

Als je om je heen kijkt in andere huizen zie je heel veel verschillende woonkamers. Zo kiest de een er voor om het zwart-wit te houden qua kleurenpalet en kleden zij de woonkamer aan door gekleurde accessoires. Andere mensen kiezen er weer voor om een muur in een kleur te verven om een meer levendige sfeer te creëren. Om te bepalen wat je zelf mooi vindt moet je keuzes durven te maken, iets wat lastig kan zijn omdat het een keuze is waar je lang tegen aan gaat kijken. Je leeft namelijk in de woonkamer en je moet er echt kunnen thuiskomen. 

Omvat de sfeer door middel van een moodboard

Het is handig om eerst de sfeer van je woonkamer te bepalen. Wil je thuiskomen in een oase van rust of mag het juist wat uitgesprokener zijn? Gaat je voorkeur uit naar een romantische sfeer of juist een moderne sfeer? Wil je invloeden vanuit het buitenland of liever niet? Denk hier eens goed over na en kijk bij vrienden en familie in huis wat zij hebben gedaan. Waar voelt het fijn en waar niet echt? 

Daarnaast kan je eens een kijkje nemen op het internet. Zo zijn er bepaalde sites (pinterest bijvoorbeeld) waarbij je gemakkelijk een moodboard kan maken. Hier krijg je ook nieuwe afbeeldingen te zien die passen bij wat jij op je moodboard gepost hebt. Hierdoor krijg je een goed en duidelijk beeld van de stijl en sfeer en kan je hierdoor dingen afstrepen en onthouden. Zo kom je beetje bij beetje dichter bij wat je mooi vindt voor in je eigen huis en maak je een weloverwogen keuze. 

Durf weg te strepen

Er zijn verschillende kleuren en stijlen die je mooi vindt en waarschijnlijk is dit niet zó uitgesproken dat je eindigt met één duidelijke optie wat je kan doorvoeren in je eigen woonkamer. Durf daarom ook weg te strepen en keuzes te maken over wat je mooi vindt. Je kan er ook zeker voor kiezen om verschillende stijlen en kleuren samen te voegen maar je kan dit ook verspreiden over het huis zelf. Zo hoef je niet alles terug te laten komen in de woonkamer maar kan je ook een deel van de verschillende stijlen die je  mooi vindt doorvoeren in de slaapkamer et cetera. Zo krijg je geen bijeengeraapt zooitje en wordt het alsnog een mooie rustige woonkamer. 

Kleurenpalet kiezen

Maar hoe kies je dan het kleurenpalet? Ga eens naar een woonwinkel om te kijken wat zij voor kleurencombinaties zij gebruiken. Het wordt aangeraden om rustige tinten te gebruiken en binnen een tint zelf te blijven. Als je gaat voor een groenige kleur, is het niet aangeraden om vervolgens ook een knallende rood of een knallende andere kleur te gebruiken. Als je wil zorgen voor eenheid in je woonkamer is het verstandig om binnen een bepaalde kleurentint te blijven. Welke kleur je dan precies kiest, is aan jou en het is handig om te gaan kijken naar woonwinkels en andere woonkamers. 

You may also like

Leave a Comment