Kies voor originele kerstkaarten deze kerstperiode

by admin

De eindejaarsperiode is altijd een periode van gezelligheid en samenhorigheid. Je komt samen met familie en vrienden om het jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te zetten. De kerstboom en alle kerstkaarten in huis zorgen voor extra gezelligheid. Die kerstkaarten hebben de afgelopen jaren aan populariteit moeten inboeten, toch blijft het een onmisbaar gegeven in de periode rond Kerstmis.

Bestel je kerstkaarten online

Tegenwoordig worden de meeste kerstkaarten online besteld. Je hebt een overvloed aan keuze en het is erg gemakkelijk en tijdbesparend. Je vindt er standaardexemplaren, maar ook originele kaartjes zitten in het assortiment. Je kan er ook voor kiezen om een gezinsfoto te gebruiken voor je kerstkaart. Dit geeft een extra persoonlijke touch aan je kerstkaart en (groot)ouders houden dit soort kaartjes graag bij als herinnering.

Kerstkaarten bestaan in alle vormen en maten. Je kan ervoor kiezen om een standaardkaartje te bestellen, maar tegenwoordig bestaan er zelfs kaarten in de vorm van een kerstbal of -boom. Wanneer je deze gebruikt, heb je zonder twijfel de origineelste kerstkaarten in je omgeving! 

Een voordeel van online bestellen is dat deze kerstkaarten vaak binnen de dag worden verzonden. Wacht je tot het laatste moment voor je bestelling, dan is de verzendingstijd wellicht langer omdat het dan erg druk is. Bestel je toch niet online, maar koop je je kaartjes liever in een fysieke winkel? Dat doe je dan best zo vroeg mogelijk om een ruime keuze te hebben. Het nadeel is dat de keuze in supermarkten, bijvoorbeeld, altijd vrij beperkt is en je dezelfde kaartjes ook jaarlijks ziet terugkomen.

Wees creatief en maak zelf je kerstkaarten 

Wanneer je veel tijd hebt en creatief bent, kan je ook altijd proberen om zelf de origineelste kerstkaarten te maken. Ben je beperkt in tijd, maar wil je toch creatief uit de hoek komen? Maak dan maar een paar kerstkaartjes, maar zorg ervoor dat ze éxtra origineel zijn. Zelf kerstkaarten maken is niet zo moeilijk, je hebt enkel een goede printer, stevig papier en een gezonde portie creativiteit nodig. In Microsoft Word kan je al mooie ontwerpen maken, maar het ontwerpplatform Canva is nog geschikter. Het is zeer gemakkelijk in gebruik en met behulp van sjablonen zijn je kerstkaartjes in een-twee-drie gemaakt. Wie het nog professioneler wil aanpakken, kan gebruik maken van foto- en designsoftware als Adobe Photoshop. Houd er wel rekening mee dat dit programma niet gratis is en dat je misschien even moet oefenen voor je het onder de knie hebt. 

Als je zelf veel kerstkaarten wil maken, kan dit vrij duur uitkomen. De inkt die je gebruikt om je kaartjes te printen is niet goedkoop in vergelijking met de prijs die betaalt voor online kerstkaarten. Maak dus op voorhand de afweging of deze kosten en de tijd die je erin steekt de moeite waard zijn.

You may also like

Leave a Comment