Nieuwe plant kopen? Met deze tips komt u er wel!

by admin
Nieuwe plant kopen? Met deze tips komt u er wel!

Planten zorgen voor veel gezondheidsvoordelen en zorgen ook nog eens voor een gezellige sfeer in huis. Daarom wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat als u een nieuwe plant koopt, u nog lang kunt genieten van de mooie kleuren en leuke sfeer. Maar waar kunt u nou op letten bij het kopen van een nieuwe plant? In dit blog vertellen wij u graag enkele tips die u in uw achterhoofd kunt houden bij de aanschaf van een nieuwe plant.

Fysieke winkel

Tegenwoordig kunt u op heel veel plekken terecht voor een leuke planten. Zo kunt u uw planten kopen in het tuincentrum, de bouwmarkt en online! Bij een bezoek aan een fysieke winkel is het belangrijk om uw omgeving als het ware te scannen. Hoe gaat deze winkel om met zijn planten? Staan de planten geordend op soort of staan alle plantensoorten kriskras door elkaar? En is het er opgeruimd of is het een zooitje? Dit zijn dingen waar u rekening mee zou kunnen houden bij het mogelijk kopen van een plant.

Webshop

Ook kunt ervoor kiezen om uw planten online te bestellen. Dit is misschien nog wel makkelijker dan in een fysieke winkel. U hoeft namelijk A. de deur niet uit om een eind te rijden naar de winkel, B. in de winkel niet eindeloos veel rondjes te lopen op zoek naar het juiste exemplaar en C. u hoeft de plant niet zelf naar huis te verslepen op de fiets of in een toch net te kleine auto. Online kunt u filteren op bijvoorbeeld grootte, uitstraling en kleuren van de plant en wordt de plant bij u thuis geleverd zonder dat u daar enige moeite voor hoeft te doen. Wel is het verstandig om vóór u overgaat tot aankoop even wat recensies te checken. Is de plant nog heel bij aankomst? En word de plant geleverd op de dag die afgesproken is?

Ongedierte

Voor u de nieuwe plant mee neemt naar huis of voordat u hem naar binnen meeneemt, is het verstandig om de plant even na te lopen op mogelijk ongedierte. Het kan namelijk voorkomen dat de plant bij het tuincentrum al een ziekte heeft en/of wat ongewenste gasten mee naar binnen brengt. Til dan ook een paar blaadjes op. Als er beestjes op de onderkant van de bladeren zitten, weet u genoeg. Ook kunt u een aantal keer tikken op de potgrond, wanneer er na het tikken wat beestjes omhoogvliegen, is dit geen goed teken en kunt u de plant beter laten staan.

You may also like

Leave a Comment