Tips om je tuin kindvriendelijk te maken

by admin

Zodra een koppel in verwachting is, zullen de komende negen maanden in het teken staan van alles kindvriendelijk maken. Het is immers een prettig idee dat de baby in een kindvriendelijke omgeving opgroeit. Toch kan het lastig zijn om de woonkamer, slaapkamer, badkamer en zelfs tuin volledig kindvriendelijk te maken.

Vooral de tuin is voor veel gezinnen een grote uitdaging. Een tuin kan veel risico’s met zich meebrengen. De stenen kunnen pijnlijke schaafwonden opleveren, de giftige planten zijn niet eetbaar en de opstapjes kunnen leiden tot een pijnlijke val. Hoe maak je de tuin in korte tijd vrijwel volledig kindvriendelijk?

Geen vijver

Het klinkt waarschijnlijk logisch, maar het gebeurt nog regelmatig dat de tuin van een gezin voorzien is van een vijver. De vijver kan een groot gevaar zijn voor kinderen, ook als de vijver ondiep is. Indien het kind in de vijver valt, is de kans aanwezig dat het kind verdrinkt: de nachtmerrie van iedere ouder. 

Goed hek

Kinderen zijn nieuwsgierig en vinden het interessant om het onbekende te ontdekken. Zodra zij erachter komen dat zij via het hek de onbekende wereld inlopen, klinkt dit uiteraard erg interessant. Zorg ervoor dat de kinderen niet onverwachts de tuin uit kunnen lopen, want ik kan je garanderen dat de kinderen anders inderdaad weglopen.

Speelgoed 

Zolang de kinderen een plek hebben waar zij zich kunnen vermaken, zullen zij zich minder snel richten op weglopen. Het is daardoor belangrijk dat de tuin minimaal een speeltoestel heeft waar de kinderen zich kunnen vermaken. Daarbij zijn voetbaldoeltjes met dugout vaak ook al voldoende. Een bal vinden veel kinderen immers erg interessant.

Geen giftige planten

Zoals ik al heb aangegeven in de introductie: giftige planten zijn niet eetbaar. Helaas weten kinderen dat vaak nog niet. Doordat kinderen graag van alles in hun mond stoppen, is de kans groot dat planten er ook erg lekker uitzien. Indien je tuin voorzien is van giftige planten, is het raadzaam om die planten direct uit de tuin te verwijderen om risico’s te vermijden. 

You may also like

Leave a Comment