Vier tips om zelf sieraden te maken

by admin
Vier tips om zelf sieraden te maken

Het maken van sieraden is echt niet iets wat alleen voor kinderen is. Ook als volwassene is het ontzettend leuk om iets te kunnen dragen wat niemand anders heeft. Bovendien is het maken van sieraden ook nog eens een heerlijk ontspannende bezigheid. Ga bijvoorbeeld op zoek naar mooie siliconen kralen! In dit artikel vertellen we je hoe je het best zelf sieraden kunt maken.

De kralen

Als je dacht dat je kralen om sieraden te maken alleen in de speelgoedwinkel kan vinden, dan heb je het mis. In ons land vind je verschillende schattige kralenwinkeltjes en ook online zijn een hoop mooie websites te vinden die meer bieden dan kralen voor kinderen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.jootjeshaakcadeautjes.nl. Kies voldoende mooie kralen die bij elkaar passen. Nu kun je beginnen aan het daadwerkelijke rijgen.

Het draad

Wanneer je kralen wilt gaan rijgen, heb je natuurlijk de juiste draad nodig. Het is het makkelijkst om te kiezen voor elastiekdraad, maar ook nylondraad is voor sieraden zeer gebruikelijk. Voor wat meer classy sieraden is het toch het mooist om staaldraad te gebruiken, omdat je hiermee beter kunt controleren hoe het sieraad om je lichaam valt. Ook wat dikker touw of veters kunnen er voor wat meer stoere sieraden erg leuk uitzien.

De sluiting

Met alleen kralen en draad ben je er natuurlijk niet. Het armbandje of de ketting moet op de één of andere manier gesloten worden. In het geval van een elastische draad, kun je gewoon een knoopje leggen, maar een echte sluiting ziet er natuurlijk veel mooier uit. Online of in een kralenwinkel kun je makkelijk ringetjes en karabijnen kopen om een ketting of armband mee te sluiten. Met een tangetje is het niet heel moeilijk om deze aan het draad te bevestigen.

Maak zelf de kralen!

Tot slot is het natuurlijk ook heel leuk om zelf je kralen te maken. Dat kan met speciale klei die je in de juiste vorm kunt kleien en afbakken. Vergeet natuurlijk niet om je zelf gekleide kralen te voorzien van een gaatje waar het draad doorheen kan.

Eindeloze mogelijkheden

Als het gaat om het zelf maken van sieraden zijn de mogelijkheden eindeloos. Echt iets voor de creatieveling! Een leuke nieuwe hobby nu voor veel mensen de vakantie eraan komt. Dus ga op zoek naar de ideale draad en de mooiste kralen en maak deze zomer je eigen unieke sieraden!

You may also like

Leave a Comment