Waarom het een goed idee is een e-scooter te schenken

by admin
escooter

De meeste mensen denken niet meteen aan fitness als ze iemand op een elektrische scooter (e-scooter) zien rijden. Maar e-scooters kunnen veel meer bieden dan alleen urenlang rijplezier. Mensen over de hele wereld ontdekken de gezondheidsvoordelen van elektrische scooters. Niet alleen zijn ze een milieuvriendelijke, compacte en leuke manier om te pendelen, ze bieden ook een scala aan gezondheidsvoordelen, waaronder een verbeterde conditie.

En hoewel we geen statistieken konden vinden die ondersteunen dat e-scooters ook calorieën verbranden, is de zaak vrij gemakkelijk gemaakt. Beide vormen van vervoer helpen de bestuurder bij het leveren van snelheid en kracht, maar beide vereisen ook het gebruik van je been- en kernspieren om in balans en op koers te blijven. Hoewel we nog niet nauwkeurig kunnen meten hoeveel calorieën je verbrandt, kunnen we wel zeggen dat e-scooters een goede workout bieden. Hier is waarom:

1. E-scooters bouwen kracht op

Het evenwicht dat nodig is om op een e-scooter te rijden, verbetert de kernkracht en stabiliteit. Je kernspieren zijn nodig om je hele lichaam te stabiliseren tijdens het rijden met kronkels, bochten, hobbels en heuvels. Je gelooft het misschien eerst niet, maar je zult het zeker voelen in je spieren na een lange rit. Rijden op een e-scooter is goed voor het verbeteren van de buik-, bekken- en rugspieren en kan zelfs gunstig blijken voor stabilisatie in het geval van lage rugklachten.

Tip: e-cruiser leasen 

2. E-scooters bouwen kracht in de benen op

Net als je kernspieren, worden je beenspieren gebruikt om je lichaam in evenwicht te houden en te stabiliseren op de e-scooter. U zult waarschijnlijk merken hoeveel u uw beenspieren gebruikt na uw eerste rit. Veel mensen beschrijven hun benen als jello na hun eerste rit op de e-scooter. Dat komt omdat terwijl u plezier had, uw benen een workout kregen! Als je consequent op een e-scooter rijdt, versterk je je bil- en dijspieren.

3. Geweldige low-intensity workout

E-scooters bieden een goede low-intensity workout zonder dat je je helemaal uitgeput voelt. Deze vorm van lichaamsbeweging maakt het mogelijk om langzaam te beginnen en een goede workout te krijgen zonder het gevoel te hebben dat je jezelf te veel moet pushen. Vergeet niet dat het echt werken is voor uw spieren, en u kunt last krijgen van vertraagde spierpijn als u te lang doorrijdt wanneer u voor het eerst begint.

Als u eenmaal gewend bent aan het rijden op uw e-scooter, kunt u de intensiteit van uw training verhogen door uw route te wijzigen, over een ander terrein te rijden of zelfs een paar kleinere heuvels te nemen. Je zult versteld staan hoeveel beter je zult worden in het nemen van die krappe bochten met een hogere snelheid!

4. E-Scooters zorgen voor een motiverende workout

Is er een vorm van lichaamsbeweging die leuker klinkt dan het rijden op een e-scooter? Deze vorm van lichaamsbeweging houdt je lichaam actief terwijl je ook je omgeving op een leuke manier verkent, waardoor je geest wordt vermaakt.

E-scootergebruikers melden dat ze hun buurt meer verkennen dan ze ooit op een traditionele fiets of scooter zouden kunnen vanwege persoonlijke beperkingen zoals blessures of handvaardigheidsproblemen. Het is misschien geen intense workout, maar het verhoogt nog steeds je hartslag voor een langere duur.

Uitgelicht: elektro step leasen 

Het gebruik van uw e-scooter als een vorm van lichaamsbeweging is ook gemakkelijker vol te houden dan de meeste trainingsprogramma’s. Als het u van de bank haalt en uw spieren laat werken, telt het als lichaamsbeweging!

Misschien wordt u niet ultrafit van het rijden op uw e-scooter. Toch zou u ervan moeten genieten, wetende dat het een leuke en vermakelijke manier is om actief te blijven, kernkracht op te bouwen en zelfs een paar extra calorieën te verbranden. En het is ook nog eens goed voor uw geestelijke gezondheid!

You may also like

Leave a Comment