Herenmode trends om rekening mee te houden

by admin
mannenmode

Het is geen verrassing dat dit seizoen bedoeld is om optimistisch en vol hoop te zijn. Deze gedachte vertaalt zich in felle kleuren, pakken ontdaan van alle formaliteit, sportieve vrijetijdskleding (uiteraard met couture-accenten), extra grote broeken waarin comfort hoogtij viert en pyjama’s die uit het maanlicht tevoorschijn komen om in het daglicht een hoofdrol te gaan spelen. Verder zijn er sterke symbolische patronen zoals de bloem, een explosie van allerlei soorten prints, de comeback van de vergeten sandalen/sokken-combinatie en een hele reeks pastelkleuren die zachtheid uitstralen. Kijk mee naar de top herenmode trends voor lente/zomer 2021.

1. De bomber

Ontwerpers grijpen een stuk dat meestal in het midden van het seizoen wordt gelanceerd, de bomber, met een pilootachtige allure en een vrije geest, aan voor een meedogenloze allure deze zomer. Sacai, bracht zijn eigen interpretatie met ongestructureerde snits en A-Cold-Wall nam ook de trend over, net als Boss, die het jasje in een dennengroene glansstof deed.

2. Werkkleding

De mode blijft de facetten van het uniform verkennen, dit seizoen bekroond met een esthetiek ontleend aan de wereld van het werk met ultra utilitaire stukken. Terwijl de Kenzo jumpsuit getooid is met een veelheid aan zakken, gaf Lemaire zijn silhouetten een monochrome militaire spirit.

3. Pastel

Pastel was dit seizoen ook prominent aanwezig, met variaties van lila tot zuurstokroze. Deze tinten behoorden tot de hoofdrolspelers bij Raf Simon, met zijn charmante stukken uit de jaren 1970, Versace of zelfs MSGM. Het overheersen van deze tint was zonder twijfel een bewijs van een poging om de collecties op te peppen met een vleugje optimisme, een thema dat dit seizoen meer dan ooit wordt gezocht door de ontwerpers.

4. Moeiteloze pakken

Omdat de zomer vaak synoniem is met welzijn, kan de formele outfit aan de kant worden geschoven om plaats te maken voor een pak met moeiteloze accenten, waarvan je je kunt voorstellen dat je het draagt tijdens een warme avond aan zee.  Dit zijn stukken die de nadruk leggen op absoluut comfort – waarbij linnen de voorkeur geniet – gezien bij Jacquemus, Lemaire en Botter.

5. Kimono

De kimono was verdwenen uit de westerse mannenkleedkamer. Nu is hij dit seizoen weer helemaal terug en is hij doorspekt met Japanse details die een eerbetoon zijn aan zijn oorsprong, en dat alles met een zeer eigentijdse twist zoals Martine Rose, Dunhill en Ambush die voor ogen hebben.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed 

6. Bermuda

Dit is de must-have van het seizoen: na de XXS shorts van vorige zomer zijn de ultra wijde Bermuda’s het onmisbare stuk van de zomergarderobe voor mannen.

7. Kleuren onder zuur

Met citroengeel, neonroze, elektrisch groen, kersenrood en mandarijnoranje ziet deze zomer er optimistisch en kleurrijk uit. Versace, Fendi en Dries Van Noten hebben ze al glansrijk getemd.

8. Extra grote broeken

Vergeet klassieke elegantie, chic rijmt nu met vrijheid en comfort. Als gevolg daarvan zijn broeken nu XXL waarbij elke beperking overbodig wordt. Ga voor natuurlijke kleuren variërend van beige tot pastelblauw, zoals te zien bij Hed Mayner, Armani en Lemaire.

You may also like

Leave a Comment